fbpx

Távbőrgyógyászat a Doxy.me platformon

Rendelőnk elindította távbőrgyógyászati szolgáltatását, a biztonságos és kényelmes betegellátáshoz, online konzultáció formájában. Hogy hogyan működik? Leírjuk. Időpontot foglalni távkonzultációra pedig itt tud.

A Doxy.me egy amerikai fejlesztésű, internetes távgyógyászati-platform. Előnye akár a Skype, akár más hasonló alkalmazáshoz képest, hogy használata az Ön számára nem igényel semmiféle regisztrációt vagy letöltést, hiszen a videokonferencia az internetes böngészőben történik. További jó hír, hogy az így történő kommunikáció titkosított, harmadik fél nem férhet hozzá, a platform pedig teljesen GDPR-kompatibilis.

Néhány tudnivaló a távbőrgyógyászati konzultáció előtt:

  • A Doxy.me kényelmes alkalmazásához asztali számítógép/laptop használata javasolt Chrome, Firefox vagy Safari internetböngészővel. Habár a rendszer működik a mobileszköz böngészőjéből is, innen nem minden funkciója elérhető.
  • A megfelelő képminőséghez HD felbontású kamera és megfelelően gyors internetkapcsolat javasolt, a beszélgetéshez pedig elég a készülék beépített mikrofonja és hangszórója.
  • Bőrgyógyászati diagnózist webkamerán keresztül látott tünet alapján nem lehet, ezért a videokonzultáció során lehetősége van fotókat küldeni tüneteiről – ehhez azonban telefonján készült képeit helyezze át számítógépére a vizit megkezdése előtt. (Fontos, hogy iPhone-nal készült, .heic kiterjesztésű képeket rendelőnk számítógépe nem jelenít meg, így azokat át kell konvertálni .jpg, .jpeg vagy .png kiterjesztésű fájllá.)

Így tudja elindítani a távkonzultációt:

  • Az időpontfoglalást visszaigazoló e-mailben megkapta a virtuális rendelőmhöz vezető linket, erre kell kattintania.
  • Ezután böngészőjében a lenti képen látható oldal fogadja. A felugró ablakba írja be a foglaláskor is megadott nevét, illetve neve alatt fogadja el a távkonzultációhoz kapcsolódó tudnivalókat, a jelölőnégyzet kipipálásával.
  • Ezután, ha böngészője kéri, engedélyezze számára a kamera, a hangszórók és a mikrofon használatát!
  • Így bekerül virtuális rendelőm virtuális várótermébe. Kérem itt várakozzon, amíg megérkezem, vagy ellátom az Ön előtt lévő pácienst.

A rendelőm Béta Klinika lett, a rendelő honlapja pedig a betaklinika.hu oldalon érhető el.